Ahmed Burić u Novom danu o Veležu, muzici, bh. svakodnevnici

Vijesti 20. maj 202216:36 > 16:41
N1

Mnoštvo tema i gostiju u Novom danu.

Profesor na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu Dejan Jović govori o politici Hrvatske prema BiH, ulozi SAD-a i Rusije te šansama za ostvarenje Čovićevih i Dodikovih ideja.

Za Rođene, i za sto godina. Malo li je? Forza. Zauvijek!“ – kaže Ahmed Burić, koji je napisao tekst i muziku pjesme koju je snimio Kemal Sulejmanović, a mix i mastering Haris Saračević. Vizual je djelo Adnana Alikalfića, dizajnera u timu Veleža. Svirali su Amar Ćesić – gitara, Edin Spahić – gitara i bass, Mario Iličić – bubnjevi, Marin Gradac Maka – trombon i glas. Jutros o Veležu, muzici i bh. svakodnevnici – govori Ahmed Burić.

Bosanskohercegovački muzičar Mahir Sulejmanović postao je prvi parabiciklista iz Bosne Hercgeovine koji je nastupio na Svjetskom kupu. O iskustvu sa nastupa i motivaciji jutros govori u Novom danu.

Istočni narodi ispijaju čaj gotovo 5000 godina, a zapadnjaci u njemu uživaju tek nekih 400 godina. Svaki dan se u svijetu popije tri mlrd šoljica čaja. Čaj i njegovo ispijanje toliko su rasprostranjeni da se 21. maja svake godine obilježava Međunarodni dan čaja. Jutro započinjemo uz čaj. Društvo mi pravi čovjek koji zna sve o čaju, somelijer za čaj dr. Adnan Smajić.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 09-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad