Ajanović: Po zakonu niko u BiH nije umro od Covida 19, jer nisu radili obdukciju

Vijesti 04. jan 202218:27 > 20:19 11 komentara
N1

Predsjednik Bosanske stranke i advokat Mirnes Ajanović, najavio je podnošenje krivične prijave protiv dr. Ednana Drljevića, zbog njegovih stavova o nevakcinisanim osobama koje je iznio u programu N1. Naime, dr. Ednan Drljević je rekao "svi se trebamo čuvati nevakcinisanih građana", nakon čega je Ajanović najavio krivičnu prijavu.

Bez obdukcija

“Mi imamo zakone i upravo ono što radim je da branim zakone – zakon o zabrani diskiriminacije. Nismo nikad mislili da će doći vrijeme da je zabranjeno misliti, a neko kad je pravio konvenciju napisao je i sloboda misli”, naveo je Ajanović.

Na konstataciju da je ipak riječ o molbi, a ne o nekakvoj odluci ili naredbi, rekao je da Drljević je “sve počastio novogodišnjom porukom da se ne druže vakcinisani sa nevakcinisanim, i da su nevakcinisani opasni.”

“Ako doktor zamoli i kaže nevakcinisani su opasni i nemojte se družiti sa njima, šta je doktor uradio? Svjetska zdravstvena organizacija je 24.11. kazala da vakcinisani prenose zarazu i da u prenosu mogu nekoga ubiti, i da je vakcinisanje stvorilo lažni osjećaj sigurnosti”, istaknuo je Ajanović.

Dr. Drljević: Svi se trebamo čuvati nevakcinisanih građana (VIDEO)

Na konstataciju voditelja N1 Dalibora Mrdića, da je više umrlih od covida onih koji su nevakcinisani, nego koji su vakcinisani, Ajanović je rekao da bi se u pandemiji utvrdilo da je neko umro od zarazne bolesti mora biti izvršena obdukcija.

“To sam razgovarao sa sudskim vještacima. Do sada ni jedna obdukcija nije izvršena. Po toj logici, po zakonu niko u BiH nije umro od Covida 19, jer nisu izvršili obdukciju. Kažu – umro od korone, nije to u odnosu na zakon istinito. Šta doktor kaže? Doktor kaže da su ugroženi vakcinisani od nevakcinisanih. Doktor upravo priznaje stav Svjetske zdravstvene organizacije, da vakcinacija nije dala željeni rezultat. Možemo posmatrati da je doktor priznao da vakcine nisu dale željeni rezultat“, kazao jeAjanović.

“Nisam antivakser”

Na pitanje da li je vakcinisan, kazao je da ne, i da neće.

“Nisam rekao da ne postoji korona, nisam ni antivakser, niti radikalni vakser”, istaknuo je.

Rekao je da je ljudski organizam idealan po pitanju imuniteta, te da je “neko to napravio da zaradi na tome”.

“Govore da će vakcina štiti devet, pa šest, i sad spuštaju na tri mjeseca. Je li to administrativna odluka? To sjedi neko i smišlja”, kazao je Ajanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare