Akcija “Bjegunac”: Drogu čuvali i u bocama za vodu (FOTO)

Vijesti 22. nov 202113:48 1 komentar
Policija Brčko distrikta

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) vrše pretrese na 22 lokacije na području Brčko distrikta, Bijeljine i Orašja zbog organizovanog kriminala u vezi sa prometom droge. Pretresi se vrše u okviru akcije "Bjegunac", a među osumnjičenima su i policijski službenici. Do sada je uhapšena jedna osoba i to na graničnom prelazu Orašje.

Policija Brčko distrikta dostavila je fotografije iz akcije na kojima se vidi šta je do sada oduzeto. Ranije je saopćeno da je tokom pretresa pronađeno i oduzeto jedan kilogram i oko 50 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, te nešto više od 100 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Policija Brčko distrikta

Marihuanu su držali u bocama za vodui gajbama.

“Na 22 lokacije vrše se pretresi ukupno 18 stambenih objekata, tri vikendice i jednog privrednog objekta, a akcijom je obuhvaćeno ukupno 13 osoba plus dva policijska službenika Policije Brčko distrikta BiH”, naveli su iz Policije BD.

Policija Brčko distrikta

Iz SIPA-e su kazali kako su navedene aktivnosti nastavak operativne akcije „Bjegunac“ koja je započeta 21.11.2021. godine, po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, kojom prilikom je na graničnom prelazu Orašje slobode lišeno jedna osoba, kada je izvršen pretres osobe i putničkog motornog vozila koje koristi ova osoba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare