Akcija “Consigliere”: Oduzeta velika količina novca, automobili, oružje… (FOTO)

Vijesti 07. feb 202415:23 0 komentara
F.Z./N1/Ilustracija

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući pod nadzorom državnog tužioca iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, realizovali su akciju kodnog naziva „Consigliere“.

Slobode su lišena dva muškarca, Dž.K. (1989) i A.H. (1983) zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo Organizovani kriminal (član 250. stav 3. KZ BiH) u vezi sa krivičnim djelom Pranje novca (član 209. stav 3. u vezi sa stavom 2. KZ BiH).

Izvršeni su pretresi objekata koje koriste osumnjičeni na području općina Centar i Novi Grad. U pretresima je pronađena i izuzeta značajna količina gotovog novca u EUR i BAM valuti, više komandno-komunikacijskih uređaja, četiri puške i četiri pištolja, dva motorna vozila (Toyota Land Cruiser i Land Rover Defender), poslovna dokumentacija, te drugi predmeti od interesa za istragu.

Tužilaštvo KS
Tužilaštvo KS
Tužilaštvo KS

Aktivnosti se provode u okviru predmeta kodnog naziva “Consigliere” sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, a osumnjičeni su pod istragom zbog organiziranog kriminala, povezanog s neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga, kao i pranja novca, odnosno unošenja velikih iznosa novca stečenog kaznenim djelima u redovan platni promet u Bosni i Hercegovini, kupovinom pokretne i nepokretne imovine, saopćeno je danas iz Tužilaštva KS.

Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS biti predati u nadležnost postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!