Akcija SIPA-e u Cazinu

Vijesti 07. maj 202113:09 > 13:14 0 komentara
N1

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su na području Unsko-sanskog kantona realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Award“, usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, saopćeno je danas iz SIPA-e.

Kako je saopćeno, u akciji је slobode lišenо јedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

”Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Bihaću, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese lica, vozila, stambenih i pomoćnih objekata na tri lokacije u Cazinu, Velikoj Kladuši i Bužimu, i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli određenu količinu nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain i marihuana, te druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku”, saopćeno je.

Nakon kriminalističke obrade, lice lišeno slobode biće predato u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!