Akcija “Square”: SIPA hapsi advokate, notare i jednog općinskog vijećnika

Vijesti 25. maj 202309:32 0 komentara
SIPA/Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su danas, u sklopu operativne akcije "Square", na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Naime, kako nam je potvrđeno u današnjoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA hapse se advokati, notari i jedan općinski vijećnik iz Novog Grada. Ovu informaciju za N1 je potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Organizovani kriminal”, “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”, “Nedozvoljena trgovina”, “Krivotvorenje isprave”, “Prevara”, “Porezna utaja”, “Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem”, “Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem”, “Pomoć učinitelju nakon izvršenog krivičnog djela” i “Pranje novca” propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Počela akcija “Squere”: Pretres poslovnih i stambenih objekata na više lokacija

Pretresi se vrši po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i u saradnji sa policijskim službenicima Ministrstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad