“Ako ne žele da žrtvuju BiH, Bošnjaci će morati da žrtvuju Komšića”

Vijesti 15. feb 202220:13 > 21:2738 komentara
Izvor: N1

Delegat SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dušanka Majkić izjavila je da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić u strahu za svoju funkciju i da pospješuje krizu u državi.

Komentarišući današnju Komšićevu čestitku povodom nezavisnosti Kosova, Majkić je za Srnu ocijenila da on to čini u strahu od izmjena Izbornog zakona BiH, jer se više ne bi mogao “lažno predstavljati hrvatskim predstavnikom” kao do sada.

“Ako ne žele da žrtvuju BiH, Bošnjaci će morati da žrtvuju Komšića”, poručila je Majkić.

Dodala je da Komšić za sve svoje postupke, po “pravilu pogrešne”, krivicu traži na srpskoj strani.

Njena koleginica iz stranke Sanja Vulić, inače poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kazala je kako je “Željko Komšić pojava, a ne političko biće”.

“Komšić je željan popularnosti – neshvaćen od svojih, neprihvaćen od drugih, jedino zna za mržnju, defetizam i neistinu da širi”, poručila je Vuliće reagujući na čestitku predsjedavajući Predsjedništva BiH na nezavisnosti Kosova.

Podsjećamo, povodom Dana nezavisnosti Republike Kosovo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku predsjednici Republike Kosovo Vjosi Osmani.

Također, Komšić je dobio poziv da dođe u posjetu Kosovu, ali, kako je rekao njegov savjetnik u programu N1 Albin Zuhrić, zbog ranijih obaveza neće ići.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar