Ako u Sarajevo prvi put dolaze Gipsy Kings, šta sam onda ja gledao 2000.?

Vijesti 05. dec 202212:44 0 komentara
N1

Danas je objavljena vijest - Jedinstveni muzički svjetski sastav, Grammy dobitnici Gipsy Kings po prvi put dolaze u Sarajevo, 18. marta 2023. godine u Olimpijsku dvoranu Zetra. Legendarni sastav iz Francuske će predvoditi maestralni Nicolas Reyes, glavni vokal koji je snimio sve najveće hitove ovog jedinstvenog muzičkog benda. Prvi put? Pa, šta sam ja onda gledao 2000. u Zetri?

Zbunjen sam. Ja sam gledao Gipsy Kings uživo u Zetri u februaru 2000. godine. Deset hiljada ljudi plesalo je satima i ja među njima kao srednjoškolac. Meni su zvučali identično onima koje sam slušao na kasetama starijeg brata.

Kako to da u martu 2023. dolaze u Sarajevo prvi put je prvo što sam pomislio. Ja sam prevaren čovjek. Ja, i njih deset hiljada!

Da se podsjetimo kako su nas organizatori, doduše s plemenitim ciljem, ipak doveli u situaciju da se bacamo na laktove i pjevamo uz lažne Gipsy Kings.

Prvi sarajevski koncert organizirala je italijanska humanitarna organizacija Nuova Frontiera koja je imala namjeru da novac zarađen od koncerta usmjeri za obnovu domova Roma iz Sarajeva.

Ipak, nastup legendarnih Kingsa su najavili kao njihov, a nama, odnosno meni, pjevao bend koji se zvao The Gipsy Kings Family koje je predvodio bivši član pravih Kingsa, Carlos El Rumbero. 

Spoznaja je bila bolna, pa kako onda izgledaju pravi Gipsy Kings? Analizirao sam im crte lica, znam im sve pjesme, sad nema greške, idemo u Zetru!

Ovo što su nam danas najavili fakat jesu oni pravi. Dvadeset i dvije godine sam čekao ovaj trenutak, da se “osvetim” lažnjacima i da mogu objaviti status na FB, “Vidio sam prave Kingse”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!