Alađuz: Žene danas nemaju razloga za slavlje, nikada nam nije bilo gore

Vijesti 08. mar 202413:04 0 komentara
N1

Direktorica fondacije Infohouse Dženana Alađuz danas je u programu N1 govorila o trenutnom položaju žena povodom osmog marta te je istakla da žene danas nemaju razloga za slavlje.

“Po mom mišljenju, nemamo razloga za slavlje. Imamo razloga za proteste, marširanje. Jednog dana će ovdje doći Severina i pozvati na marš koji se danas obilježava u Zagrebu. Po mom mišljenju, nikada nam gore nije bilo”, kazala je Alađuz.

Ističe da je u sklopu svoje fondacije pokrenula kampanju “Nije fer”, te je pozvala sve žene na današnji marš u Sarajevu.

“Moja fondacija Infohouse je pokrenula projekt o položaju žena na tržištu rada. Mi se svi zapitamo šta se dešava kada se desi šamar kada pitamo za platu kao što je u Jablanici. Pokrenule smo kampanju simbolično “Nije fer”. Voljela bih to da poručim onima koje nas danas gledaju. Ako se žene pitaju zašto danas trebaju izaći na marš u 17:00 sati, neka se okrenu oko sebe i pogledaju šta je fer, a šta nije. Da li žena ima istu platu kao muškarac za isti posao? Da li kćerka prolazi isto na poslu kao sin?”.

“Svako ko se okrene, danas, ima vremena da nam se pridruži i pokaže da može biti bolje”, dodala je Alađuz.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!