Aleksandar Glavaš: Slučaj Komšića nam se ne smije desiti

Vijesti 01. feb 202219:59 1 komentar
Aleksandar Glavaš (N1)

Aleksandar Glavaš, poslanik DNS-a, kazao je u utorak da je značajno što se Dragan Čović obratio u entitetskoj skupštini i da je značajno partnerstvo Srba i Hrvata i da je to jedina brana pred "bošnjačkim hegemonizmom".

Glavaš se zahvalio Čoviću na izjavi “kako se nada da RS neće zadesiti sudbina Hrvata”.

“Problemi u BiH su u Federaciji. Republika Srpska nije problem u donošenju Izbornog zakona. U navali bošnjačkog hegemonizma strateški je važan odnos Srba i Hrvata i jedan od zaključaka bi trebao biti da NSRS ima sastanak sa HNS-om”, poručio je poslanik DNS-a.

Glavaš je zaključio kako NSRS nastavlja zaštitu legaliteta naroda da sami donose svoje odluke i da odbacuje nametnuti zakon visokog predstavnika

“Moramo biti svjesni da smo pod velikim pritiskom. Ne smijemo zaboravit da smo morali srušiti crkvu u dvorištu Fate Orlović i da smo skinuli tablu sa imenom Radovana Karadžića. Ali ne smijemo zaboraviti da smo odbili povući odlikovanja zaslužnim pojedincima i zato nam hvala”, rekao je on.

Poručio je da se RS mora zalagati za ravnopravnu konstitutivnost naroda i ocijenio je da položaj Hrvata najbolje govori šta bi se desilo Srbima ukoliko bi imali unitarnu građansku državi.

“Slučaj Komšića nam se ne smije desiti”, kazao je Aleksandar Glavaš.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare