Alisa Ramić (Mutap) puštena na slobodu

Vijesti 16. jul 202113:27 > 13:37 2 komentara
N1

Alisa Ramić, djevojačko Mutap, puštena je danas da se brani sa slobode. Riječ je o odluci Suda BiH nakon jučerašnjeg ročišta u predmetu "Zijad Mutap i drugi" koje je održano na prijedlog Tužilaštva BiH.

Ovu informaciju za N1 potvrdio je advokat Alise Mutap, Goran Dragović koji nam je kazao da mu je javila da napušta pritvorsku jedinicu u Tuzli te da je slobodna.

“Očekujemo još da vidimo šta će biti sa mojim drugim branjenikom Zijadom Mutapom. Znam da je Alisi ukinuta mjera pritvora, ali još nisam vidio rješenje kako bi znao da li su joj određene mjere zabrane. Uglavnom, ovim današnjim događajem se obistinilo sve ono o čemu smo mi uvijek govorili”, kazao je Dragović.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv pet osoba u slučaju “Dženan Memić”. Optužnica je, osim Alise Ramić (rođ. Mutap), podignuta i pritiv njenog oca Zijada Mutapa, te Hasana Dupovca, Muamera Ožegovića i Josipa Barića.

Oni se terete da su 8. februara 2016. godine pristupili grupi za organizovani kriminal koju je formirao Zijad Mutap i drugi, a kako bi prikrili dokaze o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede usljed kojih je sedam dana kasnije preminuo.

Zijad Mutap i Hasan Dupovac su u pritvoru od februara, Josip Barić od aprila, a Alisa Ramić (Mutap) i Muamer Ožegović od juna.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad