Ambasada SAD snažno osudila Dodikove prozivke na račun Turković

Vijesti 14. jan 202313:04 1 komentar
FENA

Američka ambasada u Bosni i Hercegovini žestoko je reagirala na jučerašnju izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je u svom maniru komentirao stav ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković o dodjeli ordena RS Vladimiru Putinu, kazavši da joj je “svaka za šamara”. Iz ambasade su Dodikovo ponašanje ocijenili “neprikladnim i mizoginim”.

Jednog dana Milorad Dodik kaže kako želi ‘mirnu i poštovanu RS’, a već drugog dana predlaže kako je ispravan odgovor na političko neslaganje s ministricom vanjskih poslova BiH da je ošamari. Njegovo spominjanje nasilja nad ženama je neprikladno i mizogino”, navodi se u reakciji iz Ambasade Sjedinjenih Država.

Iz Ambasade je također upozoreno kako se “loše odražava na RS to što se njen predsjednik oslanja na ovakvo neuljudno ponašanje da bi argumentirao i odgovorio kritičarima”.

Dodik skandalozno odgovorio Turković: “Svaka joj je za šamara”

Podsjećamo, Turković je iznijevši svoj stav o dodijeljivanju ordena RS ruskom predsjedniku kazala kako se radi o “uvredi ljudskoj prisojnosti”, te da to pokazuje “rastući ruski maligni utjecaj u regiji”.

Dodik je promptno odgovorio, rekavši kako je ministrici Turković “svaka za šamara”, te da je ova izreka i nastala zbog nje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare