Ambasador BiH tražio podatke o osobi koja je vrijeđala povratnike, može biti kažnjena u Njemačkoj

Vijesti 08. jan 202416:45 0 komentara
N1

Ambasador Bosne i Hercegovine u Njemačkoj Damir Arnaut je od Ministarstva vanjskih poslova BiH tražio infomacije o osobi koja je prije dva dana vrijeđala bošnjačke povratnike u Vlasenici.

U subotu su nadzorne kamere na kući jednog bošnjačkog povratnika u naselju Drum u Vlasenici snimile kolonu automobila, a iz jednog se čuo povik “Ustajte balije!”. MUP RS-a je saopštio da je utvrđeno da je ove uvrede na nacionalnoj osnovi uputila osoba G.E.

“Tražio sam informacije o šovinisti koji je gnusno vrijeđao i zastrašivao povratnike u Vlasenici. Ako su tačni navodi da živi u Njemačkoj, organi te zemlje, koji imaju nultu toleranciju za takve poruke, to treba da znaju”, naveo je Arnaut u današnjoj objavi na Instagramu.

View this post on Instagram

A post shared by Damir Arnaut (@damirarnaut)

Ambasador je u aktu upućenom MVP-u BiH naveo da su mediji objavili da je identifikovana osoba koja živi u Njemačkoj i da traži da Ministarstvo, u saradnji s nadležnim organima u Bosni i Hercegovini, dostavi podatke te osobe, uključujući ime i prezime, policijsku zabilješku i sve relevantne informacije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!