Andrej Gajić, Emina Šunje, Draško Aćimović i Omar Halilović u Novom danu

Vijesti 04. jun 202115:59 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša gosti Novog dana su bh. naučnici koji će iz svoje perspektive govoriti o ulozi i odgovornosti u razmišljanju i djelovanju svakog pojedinca, ali i nauke u očuvanju okoliša. Učesnici radionice EU info Centra pod nazivom “Može li nauka biti superheroj naše planete i čovječanstva” Andrej Gajić, šef Shark Tales pri National Geographic u Washingtonu i Emina Šunje, viši asistent na Prirodnomatematičkom fakultetu u Sarajevu u oblasti zoologije i ekologije govorit će o centralnoj temi “Novog dana”.

Draško Aćimović, ekonomista kroz društveno-politički komentar rezimira turbulentnu sedmicu iza nas: posjetu članova Predsjedništva BiH Crnoj Gori, odluke Vijeća ministara BiH o ulasku stranaca, reakcije na imenovanje novog visokog predstavnika, sastanak opozicije i pozicije RS-a sa predsjednikom R.Srbije u Beogradu i dr. teme.

Gosti “Novog dana” su i Omar Halilović,bosanskohercegovački pijanista koji je sa 11 godina pobijedio na prestižnom Music competition Suzanne Culley u New Yorku i njegov profesor Amsal Ganović, pijanista. Pobjedom u jakoj međunarodnoj konkurenciji mladi bh. pijanista ima priliku nastupiti u velikom Carnegie Hallu u New Yorku.

Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine obilježava 75 godina djelovanja i postojanja otvaranjem nove stalne postavke „Galerija entuzijazma“ koju će u “Novom danu” predstaviti muzejska savjetnica Ivana Udovičić.

Pokretanje investicijskog ciklusa u Sarajevu i cijeloj Bosni i Hercegovini ideja je koju je, po ugledu na svjetske metropole, nedavno prezentirao javnosti organizacioni tim Sarajevo Business Foruma. Ovaj tim sačinjen od stručnjaka iz različitih oblasti još od 2010. godine razmatra i predlaže brojne mogućnosti i potencijale za investicije. Sada su razvili kreativna rješenja koja će pomoći u jačanju ekonomije Sarajeva i BiH o kojim će u “Novom danu” govoriti Edinom Brkić, direktor finansija BBI banke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!