Andrle prijavio Kabirija: “Nikome neću dozvoliti da me ušutka i da me udalji od ljudskih vrijednosti”

Vijesti 12. jul 202414:07 0 komentara
N1/ FACEBOOK

Predsjednik jevrejskog kulturno-prosvjetnog i humanitarnog društva "La Benevolencija", Vladimir Andrle kazao je kako je prijavio Amira Gross Kabirija zbog, kako navodi, prijetnji koje mu je jučer uputio.

Andrle se javnosti obratio putem društvene mreže X nakon što je policiji prijavio incident.

“Danas sam FUP-u prijavio Amira Gross Kabirija zbog prijetnji koje mi je uputio jučer. Jučerašnje prijetnje su kulminacija njegovog višegodišnjeg uznemiravanja i etiketiranja da sam podržavalac radikalnih islamista, sluga režima ali i islamista. Sve ovo zbog toga što se zalažem za zajednički život građana BiH, što imam empatiju i što ljude isključivo dijelim na dobre i loše. Nikome neću dozvoliti da me ušutka i da me udalji od ljudskih vrijednosti. Nema tog novca i utjecaja koji to može uraditi”, poručio je Andrle na Facebooku.

Podsjetimo, ovo nije prvi ovakav istup Izraelca. Naime, Kabiri je u novembru 2023. godine prijetnje i provokacije upućivao i gradonačelnici Sarajeva, Benjamini Karić.

Već godinama me uznemirava i etiketira zbog toga što se zalažem za zajedništvo, borim za jednaka prava građana i građanki Bosne i Hercegovine, ali i zbog empatije koju imam usađenu u sebi”, prokomentarisao je Vladimir Andrle za N1, dodavši još da je sve “kulminiralo kada je počeo govoriti da su Bošnjaci i Bošnjakinje naši neprijatelji i da je priča o zajedničkom životu između Jevreja i muslimana od 500 godina glupost.”

Kabiri se još nije oglasio o incidentu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!