Anesa Vilić, Marin Bafo, Sabina Vajrača i Alen Jehja u Novom danu

Vijesti 22. sep 202415:02 0 komentara
N1

U Novom danu donosimo:

“Preživjele više boli šutnja cijelog društva nego sam čin zlostave, to što predatori mirno nastavljaju život i traže druge žrtve, a preživjeli dobiju doživotni zatvor i uz nadu da uz mnogo sati terapije i dobrog stručnjaka mogu živjeti donekle normalan život” – riječi su Anese Vilić, koja je edukant psihoterapije pod supervizijom i aktivistkinja za zaštitu djece. Naša je gošća.

Koliko poznajemo svoja prava kao potrošači? Da li smo bili žrtva trgovačkih prevara, a da nismo ni znali? Kada imamo pravo na reklamaciju i kada je osnovano pozvati inspekciju,? Odgovore na ova pitanja će nam dati Marin Bago, predsjednik udruženja za zaštitu potrošača “Futura”.

U okupiranom Sarajevu 1941. Zejneba Hardaga rizikuje sve da spasi Rifku Kabiljo i njenu familiju, da bi Rifka onda spasila nju 50 godina kasnije. Ovo je istinita priča koja je poslužila kao inspiracija za film Sevap/Mitzvah (Dobro djelo) režiserke Sabine Vajrače, Banjalučanke koja živi i radi u Los Angelesu. Naša je gošća u studiju u Sarajevu povodom premijere filma 24. maja u sarajevskoj Vijećnici.

9. Mostarski strip vikend će se održati 28. i 29. septembra 2024. godine u Domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru. Festival predstavlja jednu od najvažnijih manifestacija posvećenih strip kulturi u regiji i okupit će brojne autore, ljubitelje stripa i umjetnosti. Alen Jehja – PR festivala naš je gost.

Za aktuelnosti iz sporta brine se kolega Semir Mustafić.

S vama je od 8 do 11 sati Alma Dautbegović-Voloder.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!