Arnaut: Nisam ga čuo da govori, ali vjerujem da Bećirović zna engleski jezik

Vijesti 27. sep 202219:25 5 komentara
N1 montaža

Damir Arnaut iz Naše stranke i Predsjedavajući Istražne komisije za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine za N1 je govorio o brojnim temama, a između ostalog, i o Denisu Bećiroviću kandidatu SDP-a za člana Predsjedništva BiH i njegovom poznavanju engleskog jezika.

Naime, važno je istaći da je kandidaturu Bećirovića podržala stranka čiji je Arnaut član, a polemika o njegovom poznavanju engleskog jezika pokrenula se u debati na FTV televiziji u kojoj su se sučeljavali Bećirović, Bakir Izetbegović (SDA) i Mirsad Hadžikadić (Koalicija Država).

Samim time, Arnaut nije štedio sa pohvalama na račun Bećirovića. Smatra da neki njegovi posljednji potezi kada je riječ o sučeljavanju sa protivničkim kandidatima neće imati negativan efekat kada je riječ o glasanju na izborima.

“Mislim da će biti pozitivan efekat jer ko god je gledao sučeljavanje uvidio je da Denis zna o čemu govori, a da Bakir igra na emocije javnosti i plaši ih ako ne glasaju za SDA”, naveo je Arnaut.

O tome što Denis Bećirović nije govorio na engleskom, a Bakir Izetbegović jeste, Arnaut kaže da je taj potez, odnosno, pitanje voditelja FTV-a “šarlatanska stvar usred emisije” i da Bećiroviću vjeruje da govori engleski, a da je Bakirov engleski sa ruskim akcentom.

“Vjerujem da Bećirović govori engleski jezik jer je tako naveo u svojoj biografiji. Koliko ja poznajem Bećirovića za vrijeme njegovog mandata u Parlamentu i naše saradnje, ja znam da je pošten čovjek i ako je on napisao da zna engleski jezik, ja mu vjerujem. Nisam imao priliku da ga čujem da priča, a svako ko je čuo Bakira Izetbegovića kako priča engleski jezik kako će onda glasati za njega nakon toga”, poručio je Arnaut.

Na pitanje novinarke N1 hoće li do 2. oktobra sa Bećirovićem pričati na engleskom, s obzirom na to da Arnaut odlično poznaje taj jezik, on je rekao da ima puno važnijih stvari od toga.

Voditelj tražio od Izetbegovića i Bećirovića da govore engleski jezik

Podsjećamo, Bećirović je napustio emisiju Pressing na N1 jer se u njoj nije pojavio Izetbegović, a na FTV-u su se susreli dan poslije toga.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare