ATV prekinula saradnju s Robertom Dacešinom zbog njegovih izjava o žrtvama Srebrenice: Za odluku saznao preko mreža

Vijesti 17. sep 202411:23 0 komentara
Nova BH

Alternativna televizija, koja je na crnoj listi SAD, odlučila je prekinuti saradnju sa banjalučkim travel blogerom Robertom Dacešinom. Objavili su odluku na svom portali, a Dacešin je za istu sazno preko mreža. Razlo za prekid saradnje je komentar Dacešina o spornim udžebnicima istorije u RS i žrtvama genocida u Srebrenici.

Dacešin je objavio kako “8.000+ žrtava u Srebrenici zaslužuju barem spomen”.

“Menadžment i uređivački kolegijum ATV-a, šokirani izjavama i stavovima putopisca iz Banjaluke, Roberta Dacešina, odlučili su da prekinu saradnju i emitovanje Dacešinovog serijala. Njegove emisije više neće biti dio programske šeme naše televizije. Razlog za ovu odluku jeste to što se Robert Dacešin svojim izjavama upetljao u jednu od najosjetljivijih tema na ovom prostoru. Gospodin Dacešin ima pravo na svoj stav i mišljenje, a isto tako, ATV ima pravo da odlučuje o svom programu. Miješati se u politička i svaka druga prepucavanja oko obrazovnog sistema u Republici Srpskoj i svrstavati se na jednu stranu, kao da ne postoje srpske žrtve, nije narativ koji je prihvatljiv za program naše medijske kuće”, naveli su iz ATV-a.

Dacešin se na mrežama zahvalio na saradnji kazavši da je “bilo fino dok je trajalo”.

“Hvala što ste prenosili moju emisiju i što ste omogućili ljudima da gledaju ono što smo se istinski trudili da stvorimo i na čemu smo od srca radili. Nikada to neću zaboraviti iskreno. Svjestan sam da se možda moji stavovi ne uklapaju u pojedine narative društva, ali nikakav novac nije vrijedan toga i iskreno jedino što ja želim je da mogu slobodno da pišem o onom što osjećam. Da pričam o onom što vidim u svijetu i da moja videa šire poruke mira i ujedinjenja ove zemlje, bez podjela i ako je to možda naivno ili šta već, očito živim u naivnom svijetu. Ako su me putovanja nešto naučila to je da volim svakoga na svijetu na isti način, a umjesto što blagoslov koji smo dobili da imamo priliku da u jednoj zemlji učimo tri različite kulture i religije tretiramo kao prednost, kod nas to predstavlja problem, ali ok. U svakom slučaju, no hard feelings i idemo dalje sa još više putovanja”, poručio Dacešin.

Dobio je i brojne poruke podrške, a sve one koji su gledali njegove emisije pozvao da ga nastave pratiti na YouTube kanalu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!