Azrin kolega emotivan na protestima: Bila jedna od najvećih nada koju smo imali

Vijesti 28. maj 202319:14 1 komentar
N1

Nekoliko stotina građana Sarajeva okupilo se danas u centru grada na Marijin Dvoru kako bi mirnim protestnim skupom odali počast mladoj doktorici, Azri Spahić, koja je stradala u petak u saobraćajnoj nesreći.

Skupu su prisustvovali i mladi iz Udruženja studenata medicine u Bosni i Hercegovini i Udruženja Medicinskog fakulteta iz kojeg su poručili da se mora nešto pod hitno poduzeti kako bi ovaj slučaj u kojem je stradala mlada djevojka bio posljednji.

“Moramo djelovati sistemski. Mislim da smo zakasnili što nismo na vrijeme primijetili i zaustavili još kad smo znali kakvi su rizici, već moramo djelovati sada nakon što se tragedija dogodila. Ali, nikad nije kasno, mislim da možemo na ovaj način djelovati kako bismo zaustavili da se tragedija ponovi”, kazao je jedan od studenata koji je ujedno bio i Azrin kolega.

Poručio je kako je Azra služila kao primjer osobe na koju su se željeli ugledati.

“Kao primjer dobre studentice koja je multidimenzionalno pristupala stvarima, koja je aktivno i na društvenom polju i u našim udruženmjima dokazala kako jedan student medicine i mladi doktor treba da se ponaša. Bila je aktivna u nauci, umjetnosti i u svim drugim poljima i stvarno predstavlja jednu od najvećih nada koju smo mi imali, ta nada nadam se da se neće ugasiti njenom smrću”, dodao je.

Azra je bila zaposlena kao ljekar i kao asistent na jednom od fakulteta u Sarajevu.

“I cijeli njen put i za vrijeme studija, a i kasnije za vrijeme njenog rada kao mladog doktora medicine, predstavlja neki put kojim mi svi želimo ići. Zato ona predstavlja i veliki gubitak za nas kaop studentsku populaciju i mlade doktore, jer nma je bila veliki uzor”, kazao je student poručivši na kraju kako je ona bezbrižno posvećivala vrijeme ne samo sebi, nego i drugima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare