“Bacanje dimne zavjese kako bi se prikrila odgovornost hrvatskog pravosuđa”

Vijesti 03. jun 202222:26 2 komentara

Djelovali smo s hrvatskom vojskom, Armija BiH je čista, poruke su upućene iz BiH nakon objave vijesti da Državno odvjetništvo Hrvatske istražuje slučaj ulaska Armije RBiH na tlo Hrvatske. Preciznijih informacija nema ni iz DORH-a ni iz Tužilaštva BiH. Prikrivanje odgovornosti i umješanost politike neke su od reakcija.

“Javno je i zna se da je Armija BiH djelovala na području Hrvatske u koordinaciji sa hrvatskom vojskom“, kaže za N1 Hamdija Abdić, ratni komandant 502. Viteške brigade.

“To nije sigurno ja sam na kraju svjedok da nije počinjen nikakav zločin. Ja sam imao 13 poginulih vojnika na području Hrvatske. Imali smo preko 100 zarobljenih srpskih vojnika koji su svi otišli u razmjenu, tako da nema tu nikakve sumnje da se desilo nešto što ne bi trebalo da se desi”, kazao je Hamdija Abdić Tigar.

Abdić još dodaje da ne vjeruje kako je on direktni cilj istrage DORH-a, iz kojeg su nam ranije odgovorili kako se izvidi ne odnose na Petrovačku cestu.

“Ima naznaka da je Armija BiH ušla na područje Republike Hrvatske, više vam neću reći”, kazala je glavna hrvatska državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek.

“Normalno je da obavimo konsultacije i da vidimo da li možda Državno odvjetništvo svojim kanalima ima neke informacije koje su bitne, da mi kao vlada zauzemo svoj stav”, kazao je Andrej Plenković, premijer Hrvatske.

Komentar na sve dao je i advokat Anto Nobilo kratko poručivši da nema nikakvih saznanja, te da prvi put čuje za to

“Ja mislim da je riječ o bacanju dimne zavjese kako bi se prikrila odgovornost i nerad hrvatskog pravosuđa”, kazao je Nobilo.

“Znate kako to ide, politika radi svoje kad im je u interesu oni to potenciraju, kad nije oni to negiraju, ali kada je upitanju Armija tu je sve čisto”, ističe Hamdija Abdić Tigar.

Iz Tužilaštva BiH bez odgovara na naša pitanja o njihovim saznanjima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare