Bajramović o incidentu: Nisam napao Samardžića, oni su meni prepriječili put

Vijesti 14. mar 202321:50 2 komentara
N1

Gost Newsnighta bio je Halil Bajramović, predsjednik NIP-a Unsko-sanskog kantona. Bajramović je bio jedan od aktera incidenta koji se dogodio jutros u hotelu Holiday Inn, gdje je došlo do okršaja njega i savjetnika premijer USK-a, Sulejmana Samardžića.

Jeste li napali savjetnika?

Ako i zbog čega ne bih to učinio, ne bih zbog gostovanja večeras. Nisam. Ja sam doživio neugodnost. Ja sam predsjednik Odbora za boračka i invalidska pitanja. Žurio sam na sjednicu, imao sam iPad i iPhone u rukama, ušao sam u lift. U jednom trenutku je taj momak ušao zajedno sa mnom, kojeg skoro ne znam. Znam da sam ga jednom komentarisao, jer je za mene neprihvatljivo da takva osoba može dogovarati četiri ministea uVladi FBiH. Vidio sam da je bio sa mojim NIP-ovcima u tim pregovorima. S jedne strane se cijela država angažovala da poništi magistarski rad Sebije Izetbegović, ne želim da ulazim u to, a s druge strane ovakva osoba da sjedi i dogovara doslovno pola Vlade FBiH. To je za mene neprihvatljivo. To sam govorio na svojim organima“, kazao je Bajramović.

Incident u sarajevskom hotelu: Zastupnik NiP-a napao savjetnika premijera USK-a

Pojašnjava kako je žurio i kako nema vremena za takve stvari.

Ja sam jednostavno žurio, nisam imao vremena za takve stvari. U trenutku kada sam izašao iz lifta, na recepciji, primjetio sam da su još dvojica tu čekali. Jedan je bio Rifet Hozanović, drugi je Mustafa Ružnić sa veoma nezgodnim rječnikom i tonom. Oni su meni prepriječili put. Rekao sam recepciji da zove policiju i kada sam vidio šta čine, uzeo sam telefon da ih snimam. Kada sam izvadio telefon, jedan od njih, mislim baš Sulejman Samardžić je oteo telefon i pobjegao i počeo brisati moje snimke. Tražio sam od gospođe da zovu policiju, policija je došla brzo. Uzeli su izjavu od mene“.

NES: Procesuirati Halila Bajramovića zbog novog primitivnog fizičkog napada

Dodaje da smatra da je to pokušaj njegove diskreditacije.

Ja sam otišao, nisam uspio da čujem šta su pričali. Po mom mišljenju to je bio pokušaj moje diskreditacije. Ja sam u NIP-u od 2018. godine, jedan sam od osnivača. Ja sam jedan od onih koji je krenuo u tu priču“.

Još je kazao da je on u USK otprilike “dežurni krivac za neuspjeh NES-a”.

Ja sam njim otprilike dežurni krivac za neuspjeh NES-a. Mislim da su se malo preigrali kada su utrčali u zagrljaj SDA-u, nakon što smo mi odradili neke pregovore sa SDA. Ako su se uplašili da će morati nekom dati unsko-sanske šume da vidi šta su radili, ja ih razumijem. Ja sam u politiku ušao da se borim za Krajinu, za BiH, ali smatram da je Krajina zapostavljena. Na kraju krajeva, Holiday Inn je sav pod video nadzorom, to se lako može vidjeti i provjeriti“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare