Banjalučka policija obaviještena o napadu na aktiviste, napadnuta i novinarka?

Vijesti 18. mar 202320:22 0 komentara
N1

Banjalučka policija zaprimila je prijavu o nasilju nad aktivistima "BH Povorke ponosa", potvrđeno je za N1.

“Ja vam mogu potvrditi da je zaprimljena prijava da je došlo do narušavanja javnog reda i mira u prostorijama jedne nevladine organizacije u 18:45 sati. Policijski službenici su na licu mjesta, preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti i kada prikupimo sva saznanja oglasićemo se saoštenjem”, rekla je za N1 portparolka Policijske uprave Banjaluka Milana Stojanović dodajući da su po prijavi policijski službenici izašli na teren.

Aktivisti “BH Povorke ponosa” napadnuti u Banjaluci

Naveli su da rade na rasvjetljivanju slučaja i pronalasku počinilaca.

“Jednom oštećenom licu je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluci zbog tjelesnih povreda koje je zadobilo, dok su ostali okupljeni građani uz pratnju policijskih službenika pristupili u prostorije Policijske uprave Banjaluka, radi lične bezbjednosti i saslušanja u svojstvu oštećenih lica. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se radi o navedenom krivičnom djelu”, istakli su iz policije.

Nezvanično, tri osobe su u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka, a nezvanično, među povrijeđenima je i novinarka koja je ujedno i aktivistkinja.

Kako nam je potvrdila Ivana Korajlić izvršna direktorica Transparency International Bosne i Hercegovine sastanak aktivista održavao se u prostorijama koje su im ustupili, a neko je huliganima dojavio vrijeme i lokaciju sastanka.

Prije njih stigla je policija koja je aktiviste upozorila na opasnost i naredila da napuste prostor, da bi nekoliko trenutaka poslije grupa od 20-ak huligana napala i fizički nasrnula na aktiviste nevladinih organizacija.

Ubrzo je intervenisala policija i ugrožene aktiviste pod pratnjom sprovela u prostorije Policijske uprave Banjaluka gdje se trenutno nalaze.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!