Banjalučka porodica živi bez primanja, vode, struje: Otac da bi zaradio kopa grobove

Vijesti 16. okt 202306:30
N1

Zima je sve bliže, a četveročlana porodica iz Banjaluke živi u kući sa oštećenim krovom, bez vode, namještaja i primanja. Zaboravljeni, žive od pomoći dobrih ljudi. Pri ruci su im se i ovaj put našli iz udruženja Mozaik prijateljstva. Pronašli su im kuću, ali nedostaje novca za njenu kupovinu. Njihova jedina želja su normalni uslovi za život u 21.vijeku.

U staroj trošnoj kući, nadomak Banjaluke, u Barlovcima živi četveročlana porodica Šišarica. Bez vode i kupatila, polupanih prozora. Mijenjaju ih kartoni, a krevet, spužve. Spavaju na podu, dok krov prokišnjava

Na vratima nas dočekuju dvogodišnji Nemanja i trogodišnji Uroš. Oca Mila zatičemo u radovima oko kuće. Zima je na pragu, drva se moraju obezbjediti.

Nakon radova, po vodu od komšije. Da se okrijepe, ali i okupaju. To rade svaki dan, više puta. Ali zajedničkim snagama, otac i sin. Donose je u kantama, buradima, bidonima…

Ne pada im kažu teško. Najteže im je što nemaju kupatila, priča nam majka Slobodanka.

“Danas moram nanijeti dosta vode da djeci mogu spremiti ručak i da ih okupam. Kupamo se u banjici, u većoj banjici i mi”, kaže majka Slobodanka.

I Slobodanka i njen suprug Mile su nezaposleni. Povremeno otac Mile zaradi pokoju dnevnicu na građevini. A kad god može, kaže, ide i kopa grobove.

Ali, gladni, kažu, nisu. A majka Slobodanka, nema puno želja.

Više u prilogu Žane Kezunović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad