Banjaluka i Foča centar svijeta za raftere iz 20 zemalja

Vijesti 25. maj 202211:00 > 11:01 0 komentara
N1

U Banjaluci danas počinje Svjetsko prvenstvo u raftingu. Grad na Vrbasu drugi put je domaćin rafterima svijeta. Svečana ceremonija otvaranja biće održana sutra u 21 čas

Najavljen je spektakl i prva ceremonija otvaranje jednog svjetskog prvenstva u raftingu koja će biti u potpunosti održana na rijeci.

“Ovo nam je 19. svjetsko prvenstvo i drugo koje imamo u Banjaluci. Opet naglašavam jako smo uzbuđeni i mi kao i svi takmičari što imamo priliku da budemo ovdje”, rekao je Joe Willie Jones predsjednik Međunarodne rafting federacije ističući kako mu je ovo treći boravak u Banjaluci.

N1

“Mi zaista smatramo Banjaluku jednim od ključnih mjesta u ovom dijelu svijeta za ovaj sport. Radujemo se odličnom događaju”, rekao je Jones.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sugrađane ali i sve goste iz 20 zemalja pozvao je na ceremoniju otvaranja, ali i da budu najbolja publika timovima iz cijelog svijeta.

“U ovom trenutku godine ovo je najveći i najznačajniji događaj za Banjaluku. Posebno naglašavamo veliku ceremoniju otvaranja duž Vrbasa. Pozivam naše sugrađane da dođu i prisustvuju samom spektaklu koji će ličiti na otvaranje Olimpijskih igara i samom gogađaju će dati poseban značaj. Samo otvaranje će naglasiti koliko je događaj značajan i važan”, rekao je Stanivuković.

Mario Đuran pomoćnik ministra za porodicu omladinu i sport u Vladi Republike Srpske građane je pozvao i na spektakularnu ceremoniju zatvaranja Svjetskog prvenstva u raftingu koje je najavljeno u Foči za 1. juni. Grad na Tari uz Banjaluku je takođe domaćin.

“Nama je veliko zadovoljstvo što imamo rafting klub Kanjon i što će u ovih nekoliko dana Republika Srpska za sve raftere biti centar svijeta”, rekao je Đuran ističući uvjerenje da će i Fočaci biti odlični domaćini.

Aleksandar Pastir, predsjednik Rafting kluba Kanjon istakao je kako u svijetu teško naći lokacije slične Banjaluci.

N1

“Da imate veliki grad u blizini, pristupne ceste, da imate rijeku koja je cijelom dužinom osvijetljena”, rekao je Pastir najavljujući da će dio magistralnog puta Banjaluka Mrkonjić Grad, kroz kanjon, biti zatvoren za saobraćaj u vrijeme takmičenja.

Rafting se dešava na četiri lokacije, što je logistički izuzetno zahtjevno, rekao je Pastir ističući da će Banjaluka i Foča biti domaćini ljudima iz 20 zemalja svijeta.

“Jedan od dobrih razloga za dobijanje organizacije Svjetskog prvenstva je bilo i dobro nošenje sa krizom izazvanom pandemijom, tražene su sredine sa manjim brojevima zaraženih, a liberalnim mjerama”, rekao je Pastir.

Maskota Svjetskog prvenstva u raftingu u Banjaluci i Foči je Čapi, siva čaplja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!