“Banjaluka je prijatelj”: Humanitarna akcija za Kiseljak, Jablanicu, Konjic i Fojnicu

Vijesti 08. okt 202414:19 0 komentara
N1

"Banjaluka je prijatelj", pod tim sloganom u gradu na Vrbasu organizovana je humanitarna akcija za Kiseljak, Jablanicu, Konjic i Fojnicu. Građani su pozvani da doniraju napotrebnija sredstva unesrećenima u katastrofalnim poplavama koje su zahvatile četiri opštine u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Građani pakete pomoći mogu donijeti svaki dan u prostorije Vatrogasnog doma u blizini Policijske uprave, na adresi Hvarska bb.

Ovu humanitarnu akciju organizuje Gradska uprava uz podršku Crvenog krsta Banjaluka i ona će trajati od danas do 16. oktobra.

“Počinjemo sa akcijom u trajanju od sedam dana iz razloga što se lista potreba koje su neophodne za teren mijenja iz dana u dan. Juče na sastanku imali smo jednu listu već danas dobili smo putem našeg Crvenog krsta informaciju da se gomilaju zalihe hrane, da su sada neke druge potrebe na terenu”, kazala je Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika Banjaluke.

Nakon sedam dana, shodno informacijama sa terena i iz pogođenih opština biće odlučeno o eventualnom produženju akcije.

Ono što sam ja dobila jutros od kolega iz Crvenog krsta prioriteti njihovi su sljedeći: voda za piće, kabanice, čizme, isključivo manji brojevi, lopate, rukavice, građevinske rukavice, građevinska kolica, higijenski paketi, sredstva za čišćenje, svijeće, lampe i dezinfekciona sredstva“, kazala je Željkica Ilić sekretarka gradske organizacije Crvenog krsta Banjaluka.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je objavio da će pogođenim opštinama Banjaluka uplatiti 100 hiljada maraka pomoći.

Svi građani pozvani su da se pridruže akciji, ali i da, u skladu sa mogućnostima, doniraju novčana sredstva pozivom na broj 17023 čime će donirati 2 KM, ili uplatom na namjenski račun 1340011130004680 otvoren kod ASA Banka d.d. Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!