“Banjaluka open”: Pripremni radovi ni blizu kraja, a vremena sve manje (VIDEO)

Tenis 13. feb 202320:35 0 komentara
N1

Banjaluka je već četiri mjeseca najveće gradilište u Bosni i Hercegovini. Sve zbog priprema za predstojeći ATP turnir “Banjaluka open” iz serije 250. Ovaj događaj u grad bi trebao dovesti neke od najvećih teniskih imena. Ipak, pripremni radovi nisu ni blizu kraja. Gradilište je sve veće, vremena je sve manje, a na loš imidž utiču i optužbe da se sve radi na ivici legalnosti.

Najaktivnije gradilište u gradu, ali i zemlji. Napreduje iz dana u dan, ali se i širi iako je vremena za završetak radova sve manje.

Đoković ekskluzivno za N1: Banjaluka dobija najbolji teniski centar u regionu

Zbog gradnje mimo važećeg regulacionog plana gradonačelnik Draško Stanivuković je kritikovan od dijela javnosti. Sve se radi zbog održavanja predstojećeg ATP turnira “Banjaluka open”, tik uz gradilište buduće dvorane uz koju je gradonačelnik “progurao” i gradnju nove aleje, i po prvi put kružnog toka koji nije kružni tok, već “turbo rotor”.

Uz gradnju novog terena, rekonstruiše se i svih sedam postojećih teniskih terena u parku Mladen Stojanović.

Turbo rotor, aleja kakvu Banjaluka do sada nije vidjela, rekonstrukcija parka Mladen Stojanović. Sve to gradonačelnik naziva novom epohom grada. Sve mora biti završeno u narednih 45 dana, sve zbog ATP turnira “Banjaluka open”. Svi radovi koštaju oko 23 i po miliona maraka. Najskuplja je dvorana.

Ona košta 18 miliona. Gradi se mimo regulacionog plana, jer na njenom mjestu je multifunkcionalna kongresna dvorana. Ipak, gradonačelnik uvjerava, svu potrebnu dokumentaciju ima.

“Dvorana u ovom trenutku ima privremenu građevinsku dozvolu koja je u skladu sa postojećim planskim regulativama”, ubjeđuje Stanivuković.

A one će, zbog izgradnje dvorane na mjestu kongreskog centra uskoro biti mijenjane. Ideja je da prostor sa 5000 hiljada mjesta koji će u vrijeme turnira biti natkriven, da bi nakon završetka turnira bio pretvoren u multifunkcionalni sportski centar.

Opširnije u priči Mladena Vujinovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!