Banjaluka: Humanitarna akcija, umjesto naplate parkinga

Vijesti 24. okt 202311:21 0 komentara
N1

Na parkingu kod Stare autobuske stanice, u Banja Luci, i dalje se ne može parkirati. Direktor "Autoprevoza" Sladomir Đurić, kaže da će ovo biti omogućeno tokom dana. Đurić je najavio i da će, umjesto naplate parkinga, na ulazu na parking kod Stare autobuske stanice, stajati kutija u koju će svi građani umjesto da plate parking, moći donirati novac za bolesnog dječaka Ognjena Drljaču.

Ognjen je rođen 2015. godine. Razbolio se 2018. godine, kada mu je dijagnostikovan teži oblik epilepsije. Liječi se već dugo u republici Srpskoj i Srbiji, a sada se otvorila mogućnost za liječenje i u Francuskoj.

Podsjećamo, parking na prostoru Stare autobuske stanice u Banjaluci biće besplatan do daljnjeg, potvrdio je ranije za N1 Đurić.

Kako je istakao, odluku da omoguće parkiranje i da parking bude besplatan donijeli su jer su se građani požalili da je u gradu kolaps i manjak parking mjesta.

“Dozvolićemo parkiranje na toj lokaciji uz obavezu da se u narednom, što kraćem roku, definišu odnosi kako bi se mogla vršiti naplata parkinga od strane vlasnika zemljišta. Trebalo bi da ova odluka bude na snazi 30 dana, možda i ranije ćemo završiti sve potrebne procedure sa gradom”, rekao je Đurić.

Dodao je i da će se parking naplaćivati uz potpisan ugovor s Gradom.

Svemu ovome prethodili su, kako kaže, maratonski razgovori sa gradskom upravom, a gradonačelnik Banjaluke izjavio je da su u toku su radovi na izgradnji 200 parking mjesta kod Tržnice.

“Pored toga, u narednom periodu nas očekuje završetak 500 podzemnih parking mjesta u tzv. “rupi”, to jeste, novoizgrađenom naselju “Palata”, u samom centru grada” rekao je Stanivuković.

Za to vrijeme, Banjalučani se bore sa svakodnevnim gužvama u saobraćaju i nedostatkom parking mjesta.

Podsjećamo, nakon dvije decenije, 20. oktobra je okončan spor “Autoprevoza” i Grada Banja Luka, te je deložacija stare autobuske stanice završena u korist “Autoprevoza”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!