Banjaluka: SDP-u zabranjeno obilježavanje Dana državnosti i godišnjice ZAVNOBIH-a

Vijesti 23. nov 202313:02 0 komentara
F.Z./N1

Policijska uprava Banjaluka donijela je odluku o zabrani javnog okupljanja koji je najavila Gradska organizacija SDP Bosne i Hercegovine u Banjaluci povodom 25. novembra. 

“Policijska uprava Banjaluka je Rješenje donijela nakon analize svih bezbjednosnih aspekata i okolnosti ovog javnog skupa, imajući u vidu da je proteklih dana u vezi sa ovim javnim skupom bilo mnogo negativnih rekacija, kao i operativne informacije da se građani od strane pojedinaca javno pozivaju na masovno okupljanje u cilju sprečavanja održavanja ovog javnog skupa”, saopštili su iz Policijske uprave iz koje tvrde da je procijenjeno da postoji realna mogućnost da na ovom javnom skupu  može doći do većeg ugrožavanja ljudi i imovine, te do ozbiljne opasnosti od nasilja ili do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

“Policijska uprava Banjaluka apeluje na građane da poštuju pozitivne zakonske propise i da svojim ponašanjem ne dovedu do ugrožavanja drugih”, naveli su.

Inače SDP BiH za subotu u 12 časova najavio je Svečanu akademiju povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine i povodom obilježavanja

godišnjice zasjedanja ZAVNOBIH-a, datuma koji se u Republici Srpskoj zvanično ne obilježava i koji je jedan od predmeta sporenja među političkim predstavnicima u zemlji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!