Banožić i Čović danas o Izbornom zakonu: Hrvat mora biti u Predsjedništvu BiH

Vijesti 30. nov 202111:35 > 13:36 7 komentara
N1

Tokom svoje posjete BiH ministar odbrane Republike Hrvatske Mario Banožić susreo se sa Sifetom Podžićem, ministrom odbrane BiH, a danas će imati i sastanak sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem. U fokusu njihovog razgovora bit će Izborni zakon BiH.

”Danas ću imati i sastanak sa Draganom Čovićem. O mnogo tema ćemo razgovarati. Ono što sam siguran je da se HDZ u BiH zalaže za ravnopravnost svih naroda i u tom pogledu idemo u pravcu izmjena Izbornog zakona kako bi Hrvati imali svoje predstavnike u Predsjedništvu BiH i svim najvećim predstavničkim tijelima,” izjavio je Mario Banožić, ministar odbrane Republike Hrvatske, te istakao:

”Republika Hrvatska podržava BiH na putu prema EU. To je nama jako bitno radi stabilnosti cijele regije. Svi vaši napori u tom pravcu imaju našu podršku. Siguran sam da ćemo doprinijeti i u transferu znanja što se tiče članstva u EU. BiH se pokazala kao partner na kojeg se more računati u mirovnim misijama i to smo potvrdili i na međunarodnim vježbama”.

Sifet Podžić, ministar odbrane BiH tokom posjete ministra susjedne zemlje izjavio je da je, što se tiče resora odbrane Hrvatske i BiH, saradnja na zavidnom nivou: ‘‘Ta saradnja se ogleda u školovanju naših pripadnika na vojnim akademijama, te u velikoj pomoći kroz tehničke sporazume tokom kriza”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare