Baralija: Budućnost BH bloka bit će razmotrena na organima stranke

Vijesti 10. feb 202118:16 > 18:20 5 komentara
N1

Vijećnica Gradskog vijeća Grada Mostara Irma Baralija kazala je kako joj je "žao što su kolege iz SDP-a i PMP-a napustile sjednicu" te da će budućnost BH bloka biti razmotrena na organima stranke.

“Ostala sam ovdje za razliku od mojih kolega iz SDP-a i PMP-a zato što je proces glasanja bio počeo i glasanje se nije moglo prekidati. Lojalna sam prije svega institucijama, procedurama, a onda saradnji s partnerima iz BH bloka. Smatrala sam da treba ostati i završiti posao. (…) Ja sam bila do kraja i za svoje odluke snosim posljedice, a oni će za svoje”, kazala je Baralija nakon sjednice.

Kandidat za gradonačelnika Koalicije za BiH Zlatko Guzin kazao je kako se nada da će proces biti okončan u petak te da će početi s radom u punom kapacitetu.

“Danas je bilo određenog nekorektnog ponašanja određenih vijećnika. Neću se referirati na njihovo ponašanje i razloge. Na neki način su malo srušili dignitet ovog vijeća. Nakon izbora gradonačelnika ružite nas, ali uvjeren sam da ćemo opravdati vaše povjerenje”, rekao je Guzin.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Mario Kordić zahvalio se građanima na strpljenju.

“Ovaj grad već dugo vremena ima situaciju kakvu ima s Gradskim vijećem i konačno je došlo vrijeme da ćemo to izgleda riješiti u petak, imat ćemo gradonačelnika i konačno početi raditi ono zbog čega su nas birali”, poručio je Kordić.

Podsjetimo, Kordić je osvojio 14 glasova, Guzin 12, a Baralija dva glasa u prvom krugu izbora za gradonačelnika Mostara. Arman Zalihić koji se danas kandidovao, nije dobio niti jedan glas.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare