Bečarević optužio Marjanovića: Odredio direktora i 4 zaposlenja u Sarajevogasu

Vijesti 28. jul 202312:51 0 komentara
N1

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Almir Bečarević, kazao je za N1, da prema njegovim saznanjima, direktor Sarajevogasa je bio prinuđen da da ostavku, a Damira Marjanovića je optužio da je upravo on napravio "prijateljski dogovor" sa direktorom da da ostavku.

“Marijanović postavio i sadašnjeg direktora”

Kako Bečarević kaže, bez bilo kakvog znanja Vlade KS, odnosno ovog Ministarstva, urađena je zamjena direktora u Sarajevogasu.

“Prema onome što ja znam, direktor Sarajevogasa je bio prinuđen da da ostavku. Meni je rečeno u Skupštini KS da će on otići milom ili silom. Osoba koja bi trebala stupiti na dužnost 1.9. apsolutno nema kompetencija u segmentu energetika. Logično je bilo da biramo ljude koji će unaprijediti sistem. Bilo bi dobro da me demantuju. Pustio sam javno pitanje prema Nadzornom odboru, kako su došli do tog imena, drugo da li ikakvo znanje ima iz energetike i da li iko rukovodi ovim procesom. Jednostavno ovdje se radi o političkoj trgovini”, istaknuo je Bečarević, dodajući:

“Konkretno, radi se o Damiru Marjanoviću koji je vlasnik Sarajevogasa, jer on je postavio i ovog direktora. On je napravio prijateljski dogovor sa direktorom da da ostavku. Za drugo ime ne znam da li je Marjanović dao, ili je to uradio drugi zastupnik u Skupštini KS Redžo Lemezan”. 

Rekao je i da je pustio na direktni pritisak Marjanovića četiri zaposlenja u Sarajevogasu na Vladi KS, ali da će to prijaviti Uredu za korupciju.

“Objasnit ću im što sam pustio ta četiri zapošljavanja, a na narednoj sjednici ću predložiti da poništimo ta četiri zaposlenja, jer ovdje treba više stati. Ovo nije nazad, ovo je dno dna, što se zove politička korupcija, jednostavno više ovo ne mogu gledati. Ako ništa direktori koji se postavljaju imaju određene procedure”, istaknuo je.

Kako će se to odraziti na koaliciju, upitao ga je novinar N1 Boris Brezo.

“Gospodin Marjanović nije potpisnik ove koalicije koja je trenutno na vlasti u KS ne znam kako on i ko mu je dao za pravo da bude vlasnik Sarajevogasa i da on određuje ko će biti direktor, šta će se raditi i ko će se zapošljavati. Ova četiri radnika, zaposlenja odnosno, su meni izdiktirana od Marjanovića. On je bio u mojoj kancelariji i izdiktirao mjesta. Čak mi je nuđeno da i ja nekog svog pridodam u taj spisak. Rekao sam ‘ne, hvala’, to me ne interesuje. Organizovati sjednicu Nadzornog odbora, bez ikakvog znanja Vlade, Ministarstva, odrediti imena, sve završiti i samo poslati obavijest da je Vlada KS, odnosno Ministarstvo ikebana u čitavom ovom procesu, ako je nekome to normalno meni nije”, rekao je Bečarević.

Ostavku on, kaže neće podnijeti, jer ima razloge zašto neće.

“Ako žele da me istjeraju, neka istjeraju, ali je li dokaz da je ovo bolje?! I ovo što provodi Marjanović i tri čovjeka koji pokušavaju trgovati sa svima u kantonu, ja ne znam gdje mi idemo“, zaključio je Bečarović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!