Bećirović: Moramo spriječiti antidržavno lobiranje protiv BiH u SAD-u

Vijesti 04. feb 202316:29 16 komentara
N1

Na poziv iz SAD članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine nalaze se u Washington gdje su se sastali sa dužnosnicima administracije predsjednika SAD-a Bidena, zastupnicima u Kongresu, te su potom imali sastanke odvojeno s predstavnicima različitih nevladinih udruženja.

Član Predsjedništva Denis Bećirović u Vašingtonu bio na važnim sastancima u Kongresu, Bijeloj kući i Pentagonu i razgovarao sa američkim kongrensmenima, senatorima i visokim zvaničnicima SAD-a.

“Argumentima sam ukazao da BiH što prije postane članica NATO-a i EU. Moji stavovi su jasni i u Briselu, Vašingtonu, Sarajevu i u bilo kojem drugom gradu. Da bismo postali dio euroatlanske zajednice nužno je ojačati savezništvo sa SAD”, kazao je i dodao da se praksa antidržavnog lobiranja u SAD-u mora zaustaviti.

Tokom posjete SAD-u “posvađali” se članovi Predsjedništva BiH

“U prethodnim godinama antidržavni krugovi snažno su lobirali protiv naše države u SAD-u. Tome se moramo sutprostaviti strateškim djelovanjem. U najtežem periodu američki naord je bio uz BiH i SAD je među prvima priznala nezavisnost BiH. Prijateljstva moramo čuvati i razvijati i jačat ćemo to savezništvo koje je nastalo u najtežem periodu za državu BiH”, kazao je Bećirović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare