Bećirović se sastao sa Majkama Srebrenice i Muratom Tahirovićem

Vijesti 17. dec 202209:48 0 komentara
Predsjedništvo BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović održao je sastanak s članicama Pokreta “Majke enklave Srebrenica i Žepa”, kao i s predsjednikom Udruženja svjedoka i žrtava genocida Muratom Tahirovićem.

Ovo je bio drugi susret člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića s Majkama Srebrenice u proteklih mjesec dana. Majke Srebrenice zahvalile su članu Predsjedništva BiH Bećiroviću na višegodišnjoj podršci u borbi za pravdu i istinu, saopćeno je iz kabineta.

Na sastanku je razgovarano o važnosti rada Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, te statusa preostalih predmeta ratnih zločina. Također, Majke Srebrenice su članu Predsjedništva BiH Bećiroviću prenijele stavove o problematici procesuiranja ratnih zločina u Bosni i Hercegovini, odnosno o problemima u provođenju Revidirane strategije o procesuiranju ratnih zločina, kao i o procesu traženja i identifikacije nestalih osoba.

Član Predsjedništva BiH Bećirović pružio je punu podršku aktivnostima oba udruženja, u skladu sa raspoloživim kapacitetima, naglasivši da žrtve genocida u Bosni i Hercegovini zaslužuju pravdu, saopćeno je danas.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!