Bećirović uputio saučešće: Naše misli su s porodicama koje su izgubile voljene

Vijesti 06. feb 202311:52 1 komentar
(N1/F.Z.)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je telegram saučešća predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoğanu, povodom razornog zemljotresa koji je odnio više od 1.200 života.

U jutrošnjem zemljotresu jačine 7,8 stepeni koji je pogodio Tursku i znatno se osjetio i u Siriji, povrijeđeno je više hiljada osoba.

Izraze saučešća uputili su brojni bh. zvaničnici, a sada se oglasio i Bećirović.

“Poštovani gospodine predsjedniče, sa velikom tugom sam primio vijest o stradanju i gubitku ljudskih života u razornom zemljotresu koji je pogodio Republiku Tursku. Duboko saosjećam sa Vama, porodicama žrtava i prijateljskim narodom Turske. Naše misli i srca su sa porodicama koje su izgubile svoje voljene. Molim Vas, gospodine predsjedniče, prenesite moje iskrene riječi saučešća porodicama nastradalih u ovako tragičnim okolnostima, kao i želje za brzim oporavkom svim povrijeđenima”, poručio je Bećirović.

Brojne spasilačke ekipe su na terenu u Turskoj i tragaju za nestalima, a kako je za N1 rečeno iz ambasade BiH u Turskoj, nema još informacija o poginulim i povrijeđenim državljanima BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare