Benjamina Karić, Nebojša Vukanović i Damjan Ožegović u Danu uživo

Vijesti 09. aug 202413:26 0 komentara
N1

U Danu uživo za ovaj petak natsavljamo priču o Zoranu Galiću, za kojim je raspisana međunarodna potjernica, ali i podsjećamo na ranije slične slučajeve prebjega u druge države. Bavimo se i turizmom. Donosimo vam atmosferu sa bh. primorja, ali i dešavanja vezano za gradnju hidrocentrale na rijeci Uni. Također, tu su regionalne i svjetske vijesti. Pratimo proteste prtoiv iskopavanja litijuma u Srbiji, ali i posljednje aktuelnosti vezano za hapšenja mladića osumnjičenih da su planirali napad na koncertu Taylor Swift koji je trebao biti oržan u Beču.

Naša današnja gošća je gradonačelnica Sarajeva i potrpedsjednica SDP-a – Benjamina Karić. Razgovaramo o brojnim projektima koji su važni za grad, ali i onima koji su na čekanju iako su davno trebali biti završeni. Pitamo je gdje završio “Sarajavski dijamant” koji je izazvao brojna negodovanja građana te hoće li se i kada riješiti problem “prljavog grada”? Zašto se brojni radovi na putnoj infrastrukturi izvode u jeku turističke sezone?

Da li je vlast u Republici Srpskoj u stalnoj potrazi za velikim temama i dizanjem tenizija osim za napretkom RS-a? Posustaje li, pod američkim sankcijama, režim predvođen Miloradom Dodikom? I dok penzionere pokušavaju umiriti ranijom isplatom penzija, brojnim budžetskim korisnicima kasne plate te su najavljeni štrajkovi? O svemu ovome za Dan uživo govori Nebojša Vukanović, predsjednik Liste za pravdu i red.

Jesu li tehničke izmjene Izbornog zakona dale rezultate kada su u pitanju brojne zloupotrebe u predizbornom periodu? Šta je rezultiralo drastičnim porastom broja prijave korupcije u državnoj upravi? Zbog čega u polovini tužilaštava u BiH nema istraga za visoku korupciju? Zašto reformski zakoni usvojeni kroz EU integracije nisu dali rezultate? Ovo su samo neka od pitanja za Damjana Ožegovića iz Transparency Internationala BiH.

U emisiji govorimo o turizmu. Naša ekipa je u posjeti jedinom bh. gradu na moru, u Neumu. Provjeravamo ima li turista, jesu li svi smještajni kapaciteti propunjeni i jesu li nadležni zadovoljni dosadašnjim tokom sezone?

S vama danas od 16:15 do 18:15 – Ena Branković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!