“Bez nas je nemoguće donositi odluke u federalnom i državnom Domu naroda”

Vijesti 11. nov 202211:39 0 komentara
N1

Članovi Socijaldemokrata BiH iz Lukavca danas su potpisali koalicioni ugovor u Sarajevu sa Trojkom koju čine Narod i Pravda, Socijaldemokratska partija i Naša stranka.

Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković kaže kako se koalicija širi i da će na federalnom i državnom nivou bez njih biti nemoguće donostiti odluke.

“Koalicija koja je okupljena oko programa imaće protebnih 11 ruku minimalno, ali vrlo moguće više ljudi zavisno od šešira u Livnu i Posavini. Lutrija će odlučiti da li ćemo imati više 12 ili13. Ovih stabilnih imamo dovoljno da mogu predložiti potpredsjenika i predsjednika FBiH u Klubu Bošnjaka uz tu nažalost kasno donesenu odluku Christiana Schmidta koja pogoduje samo SDA. Da je ostao starii model predlaganja, stvari bi bile beć gotove, koalicije bi bile potpisane i niko se ne bi trudio da blokira procese u Klubu Bošnjaka. Dakle, imamo dovoljan broj u Klubu Bošnjaka, dovoljno da imamo i tri ruke u državnom Domu. Ono što je važno, u Klubu Srba, u Klubu Ostalih, u prostoj većini u Domu naroda, ova koalicija ima apsolutne brojeve. Bez nas je nemoguće potvrditi bilo kakav prijedlog iz bilo kojeg kluba”, kazao je Konaković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!