Bez odgovora tri godine, ali građani ne odustaju

Vijesti 01. feb 202118:50 1 komentar

Ko je odgovaran za smrt Davida Dragičevića? Skoro tri godine nema odgovora. Iako su proteklih godina pripadnici Pravde za Davida pokušali izvršiti pritisak na nadležne da istraže slučaj, organizovali proteste i svakodnevna okupljanja na ulicama i trgovima Banjaluke, pomaka nema. Međutim, građani ne odustaju.

Davidovo srce ponovo na Trgu Krajine. Povodom rođendana nastradalog mladića desetine članova Grupe Pravda za Davida poručilo je:

“Idemo do kraja. Dok god se ne zatvore saučesnici i ubice Davida Dragičevića mi nećemo odustati”.

Dvadeset jedan bijeli i tri crvena balona pušteni su u nebo. Bijeli simbolizuju dvadeset jednu godinu koliko je David Dragičević imao, a tri koliko je godina prošlo od kada porodica i građani traže da se rasvijetli pod kakvim okolnostima je smrtno stradao.

“Ovo je idealna prilika da institucije u BiH pokažu da djeluju u službi naroda i da postoji vladavina prava u BiH”, poručuje Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića.

David je nestao je u noći sa 17. na 18. mart, a njegovo tijelo pronađeno je na ušću rijeke Crkvene u Vrbas 24 marta. Policija je ovo okarakterisala kao zadesnu smrt.

“Na broju 11 se nalazi kuća u kojoj je tu noć izvršena provalna krađa i dalje kamera snima lice koje se vraća iz kuće. Prilikom pronalaska tijela Davida Dragičevića su pronađeni predmeti koji potiču iz ove kuće”, kazao je Darko Ilić, bivši načelnik Odjeljenja za organizovani i teški kriminalitet (26. mart 2018.).

Ilić je još rekao da je prije krađe David pojeo burek, a nakon krađe pao sa mosta u Crkvenu i to okarakterisao kao zadesnu smrt. Građani ogorčeni na skandalozne izjave predstavnika MUP-a istinu i pravdu su počeli tražiti na Trgu.

Nakon skoro deset mjeseci vlast je odlučila da se obračuna sa pripadnicima Grupe Pravda za Davida.

Te noći je i Davidov otac Davor napustio Banjaluku, a dva mjeseca poslije mladićevo tijelo je preneseno u Viner Nojtštat pored Beča. Mjesecima poslije vođeni su sudski postupci u kojima su prema izvještajima policije pripadnici grupe bili optuženi za ometanje javnog reda i mira, te ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti. Svi, čije je suđenje stiglo do kraja, oslobođeni su.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare