Bh. građani o 100 dana rada Vijeća ministara BiH: Mišljenja podijeljena (VIDEO)

Vijesti 08. maj 202316:18

Povodom obilježavanja stotinu dana rada Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, pitali smo građane Sarajeva i Banjaluke da li su zadovoljni dosadašnjim radom novog saziva vijeća.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Elmedin Konaković, rezimirao je stotinu dana rada Vijeća ministara BiH kazavši kako je novi saziv vijeća do sada održalo 15 sjednica i usvojilo preko 400 dokumenata. Iako je Konaković izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom Vijeća ministara, mnogi bosanskohercegovački građani smatraju suprotno – da do sada nije urađeno ništa značajno.

“Ma nemam šta komentarisati, to je nula – ravno nula. Ovo je samo za fotelje se borili, da dođu na funkciju i to je to. Sve su vikali SDA kriva, krivi ovi, krivi oni, a oni gori od njih. Ja ništa ne osjetim, meni je svaki dan gore i gore”, kazao je jedan od građana Sarajeva za N1.

Konaković: Mislio sam da neki veliki svjetski igrači za nas imaju crni plan

Drugi pak smatraju kako je u odnosu na prethodni, novi saziv Vijeća ministara ipak pokazao neki pomak.

“Po priči izgleda da će biti nešto dobro. Sto dana mislim da je malo, mislim da će biti dobro”, kaže još jedan građanin Sarajeva.

I u Banjaluci su mišljenja podijeljena, no uglavnom je više onih koji nisu zadovoljni radom vijeća.

“Pojma nemam, samo znam da otkako se rat završio, niko ništa ne radi, jer da radi bilo bi dobro. Niko, jer iza Drugog svjetskog rata, za 20 godina, poslije 20 godina ja sam počela da radim. Fabrika i fabrika se izgradilo, puteva i puteva, željeznice omladinske radne brigade, oni su znali da organizuju, ovo je sve nula”, kazala je naša sagovornica.

Kada je riječ o mladima, mnogi nisu upoznati ni s radom niti sa sastavom Vijeća ministara.

“Ne znam, ne razumijem se u Vijeće ministara”, izjavio je jedan mladić dodavši kako ne zna ni ko je predsjedavajući Vijeća ministara.

Drugi građanin Banjaluke je također rekao da ne zna ko je predsjedavajući Vijeća ministara, ali ni ko su ministri.

“Ne znam stvarno. Znam ih par iz prošlog mandata, ali stvarno iz ovoga, pošto inače ne pratim medije i TV, pa…”, zaključio je naš sagovornik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad