Bh. građani oduševljeni: U Priboju dobili stolice i vodu dok su čekali u redu

Regija 02. jul 202112:55 > 13:02 4 komentara
Facebook

Građani Bosne i Hercegovine svakodnevno putuju u Srbiju kako bi primili vakcinu protiv korona virusa, s obzirom da im matična zemlja nije obezbijedila dovoljne količine zaštite protiv te infekcije. Naši državljani tako biraju grad u Srbiji koji im najviše odgovara kako bi primili vakcinu, a jedan od tih gradova je i Priboj, gdje je juče zabilježena velika gužva a naši građani su doživjeli veoma lijepo iskustvo.

Po svjedočenjima nekoliko naših građana na Facebook grupi “Građani BiH vakcinisani u Srbiji”, zateklo ih je iznenađenje u vidu osvježenja i stolica koje su im pripremili dok su čekali u redu ispred ambulante.

Završena revakcinacija Pfizerom u Priboju. Veliko hvala na organizaciji, sokovima, vodi, zaštitama od sunca. Hvala Srbiji, hvala Priboju, hvala divnim domaćinima“, jedan je od komentara naših građana.

U Priboju ispred ambulante su obezbijedili vodu, suncobran, stolove, klupe, stolice… Stvarno, na tako nešto nismo navikli“, komentar je drugog građanina BiH.

Za N1 je ovo potvrdio i novinar Kenan Bešlija, koji je bio jedan od građana BiH koji su juče vakcinisani u tom gradu u Srbiji.

Hvala medicinskom osoblju DZ Priboj na svemirskom strpljenju i neviđenoj profesionalnosti. Hvala građanima Priboja jer su građanima BiH koji dolaze u njihov grad osigurali besplatnu vodu, sokove, stolice i stolove i suncobrane. Hvala vlastima Srbije jer su svoje vakcine poklonili nama. Hvala vlastima BiH jer nisu ništa učinili za mene“, naveo je Bešlija.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 2. juna da će svi građani BiH od narednog dana, bilo gdje i bilo kad, u Srbiji moći besplatno da se vakcinišu i dobiju certifikat kao i građani Srbije. Ta informacija je izazvala zadovoljstvo naših državljana nakon čega je uslijedio svakodnevni odlazak bh. građana u Srbiju na vakcinaciju. Također su i neke turističke agencije iz naše zemlje organizovale put do Srbije, uz mogućnost vakcinacije protiv koronavirusa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare