“Biće sprovedene sve aktivnosti iz programa”: Šta sve planira prvi čovjek Tuzle

Vijesti 07. feb 202313:57 0 komentara
F.Z./ N1

U centrali SDP-a u Sarajevu održan je sastanak predasjednika ove stranke Nermina Nikšića sa čelnicima iz Tuzle, među kojima su Slađo Ilić (predsjednik tamošnje organizacije) - ali i novi i stari gradonačelnici Tuzle Jasmin Imamović i Zijad Lugavić. Još jednom je predstavljen novopečeni 'prvi čovjek Tuzle', a on je priliku iskoristio i da ponovi obećanje da će svih 60 stavki navedenih u njegovom programu biti realizirano do kraja mandata koji ističe za dvije godine.

Nakon što je dugogodišnji gradonačelnik Tuzle, ovu poziciju zamijenio klupom u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, na prijevremenim izborima izabran je SDP-ov Zijad Lugavić.

Nermin Nikšić se zahvalio građanima “što Tuzla uz Beč i Rijeku ostaje simbol odbrane socijaldemokratije”, a o noovprečenom gradonačelniku Tuzle govorio je i njegov prethodnik Jasmin Imamović.

F.Z./ N1

“Glasanjem za Lugavića glasali su za poštenje, iskustvo i znanje. Doktor je ekonomskih nauka, bio je pomoćnik gradonačelnika 10 godina za različite oblasti. Bio je najidealnija osoba da nastavi voditi službu. Sačuvat će sve postignuto u Tuzli, i stvoriti nove vrijednosti”, naveo je Imamović koji je na čelu Tuzle proveo više od 20 godina.

F.Z./ N1

Lugavić je, potom, obećao da će svih 60 aktivnosti iz njegovog programa rada biti apsolutno ispoštovane do kraja mandata.

“Stvarat ćemo još bolji ambijent za ostanak mladih i njihovo uključivanje u procese donošenja odluka”, obećaje, dok dodaje da će se istovremeno raditi i na smanjenju zagađenja zraka, jačanju ekonomije, razvoju komunalnih usluga, njegovanju tekovina antifašizma po kojima je, rekao je, Tuzla prepoznata u cijelom svijetu.

Biće posvećen, dodao je, i socijalnim kategorijama.

“Posebnu pažnju ćemo im posvetiti, u Budžetu za 2023. godinu smo povećali sredstva jer smo svjesni svih posljedica inflacije. Za boračku populaciju smo izdvajali najviše u kantonu, tu politiku ćemo voditi i dalje, još kvalitetnije. Veoma bitna nam je briga i prema osobama treće životne dobi”, naveo je, dodajući da će se nastaviti dosadašnje aktivnosti i prema ovoj kategoriji, naročito onima koji su ostali sami.

F.Z./ N1

Najavljuje i veći obim kulturnih manifestacija – koje će, na kraju krajeva, biti jednako posvećene kako mladim, tako i osobama treće životne dobi.

Cjelokupna administracija i Gradsko vijeće Tuzle će, nastavlja on, imati u fokusu građane, privrednike, nevladine organizacije – samo na takav način možemo garantovati sve segmente razvoja.

Upitan o tome da li i i kako planira unaprijediti povezanost Tuzle i glavnog grada BiH najavljuje da su dva grada već vezana ljubavlju.

“Do sada se nije desio ovako visok broj Tuzlanki i Tuzlaka koji su predstavnici na federalnom i državnom nivou. Siguran sam da će na najkvalitetniji način zastupati naše interese. Dokaz za pomak je i sastanak u Tuzli sa izvršnim direktorom Autocesta FBiH, gdje je predstavio projekat autoputa – to je prvi korak u višedecenijskoj blokadi Tuzle koja nije imala ni metar brze autoceste. Privreda i ekonomija je ono što nas povezuje, a osnovni preduslov je infrastruktura. I investitori vas za to prvo upitaju”, naveo je Lugavić.

Ističe nadu da će se već u drugoj polovini godine načiniti prvi koraci u radovima na izgradnji autoputa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!