“BiH je prilično na izdisaju, polupismena rulja preovladava, bitan je komšiluk”

Vijesti 25. nov 202211:484 komentara
Izvor: N1

Branko Češljić, vijećnik u Općinskom vijeću Kakanj i kandidat Naše stranke koji nije osvojio glasove za državni Parlament, bio je gost N1. Govorio je o Danu državnosti Bosne i Hercegovine. Za Češljića, koji sebe definiše kao socijalistu, najbitniji su međukomšijski odnosi.

“Nema mjesta za slavlje”

Kada je riječ o današnjem prazniku Češljić kaže da se treba obilježiti, ali nema mjesta za slavlje.

“Mi nemamo razloga za slaviti u ovoj državi”, naveo je Češljić.

Također, Češljić je naveo je da se mora povesti računa o njegovanju međusobnih odnosa što je vjekovima bila praksa i običaj u našoj zemlji.

“Očuvanje kulture komšiluka je ključno za opstanak ove zemlje”, istakao je Češljić.

Podsjetio je Češljić da su prošle godine rudari protestovali.

“Na izdisaju je ova zemlja poprilično”, kazao je Češljić.

S obzirom na to da Češljić nije osvojio dovoljan broj glasova da uđe u državni parlament  naveo je da je on ipak ponosan što dolazi iz Kaknja.

“Ne može ona polupismena rulja koja prevladava u našoj zemlji, poluopismen svijet ne može biti jednak glasa kao srednji stalež stvoren u Jugoslaviji”, objasnio je Češljić.

Kada je umrla radnička klasa i na vlast došli nacionalisti tada su, kaže Češljić, počeli svi problemi s kojima se suočavamo.

“Crni petak”

S obzirom na to da je danas “crni petak”, Češljić pojašnjava da je to još jedna “američka novotarija” i da je njemu bitno da je danas njegovim komšijama dan za džumu i kraj radne sedmice kada se poslije posla može ići opušteno popiti kafa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar