BiH krije jedno od najljepših kupališta svijeta, turisti kažu da su oduševljeni

Magazin 07. aug 202322:30 0 komentara
N1

Vrhunac je turističke sezone, gužve su na svim turističkim destinacijama širom zemlje. Veliki interes vlada za prirodnim turističkim atrakcijama, kao što je vodopad Kravica kojeg je prošle godine posjetilo oko 200.000 turista. Na jednom od najspektakulranijih kupališta na svijetu traži se mjesto više, pa bi ove godine turistički radnici mogli zabilježiti nove rekorde u posjećenosti.

Nepregledni red na samom ulazu na vodopad Kravica. Turisti iz različitih krajeva svijeta, na visokim temperaturama strpljivo čekaju da kupe kartu, po cijeni od 20KM, dok domaći gosti plaćaju 50 posto jeftinije.

“Čekamo oko 15 minuta da kupimo kartu, red je ogroman, cijena ulaznice je možda malo skuplja kad uporedimo s cijenama u okruženju, ali vjerovatno vrijedi”, ističe nam turistkinja iz Nizozemske.

“Ne znam šta da očekujem, nisam nikad bio ovdje i jako sam znatiželjan, nadam se samo da neće biti prepuno”, dodao nam je još jedan posjetitelj iz ove zemlje.

Nakon kupovine ulaznice, čeka se voz kojim se stiže na kupalište, na kojem ih dočekuje prekrasan i rijedak prizor a koji kako kažu ostavlja bez daha.

“Mi smo turistički vodiči iz Azerbejdžana, ovdje smo drugi put i jako je lijepo, voda je jako hladna, prošli put smo plivali i ovaj put ne želimo. Ponovo ćemo doći sljedeće sedmice, jer volimo ovdje biti”, ističu posjetitelji iz Azerbejdžana.

Ostala iskustva, kao i sve detalje vezane za punudu i cijene u priči donosi reporterka Đenana Kaminić-Puce.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!