BIHAMK: Mnogi radovi na magistralnim cestama, ali i na autoputu

Vijesti 25. jul 202307:24 0 komentara
N1

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po suhom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila. Tokom dana očekuje se pojačan promet vozila, posebno na putevima prema jugu, kao i na graničnim prelazima.

Apel vozačima teretnih vozila da se nakratko isključe iz saobraćaja kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Počeli su sanacioni radovi na mostu na ulazu u Kladanj (M-18 smjer Olovo-Kladanj). Za vrijeme radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, na autoputu A-1, za saobraćaj je i dalje zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

S obzirom da su brojne dionice sa aktuelnim radovima preporučuje se vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Vitez-Travnik (Nova Bila), Kiseljak-Busovača i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), te na ulazu u Hadžiće sa magistralnog puta M-17.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta, jednom trakom.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!