BIHAMK napominje vozače: Posjedovanje zimske opreme na putevima u BiH zakonski obavezno

Vijesti 06. nov 202307:31 0 komentara
N1 / Ilustracija

Početak je nove radne sedmice, pa se tokom dana očekuje pojačana frekvencija saobraćaja. Uslovi za vožnju jutros su povoljni u većem dijelu zemlje, saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu, uz uglavnom dobru vidljivost.

Vozači se mole da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu, da drže odstojanje između vozila i obavezno korist sigurnosni pojas.

Na dionici magistralnog puta Konjic-Jablanica izvode se radovi u mjestu Lendava, zbog čega je svakim danom, od 07.30 do 16.00 sati, saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na dvije lokacije magistralnog puta M-4. Radovi u Sižju (Lukavac-Gračanica) izvode se svakim danom u vremenu od 08.00 do 16.00 sati, uz regulisanje saobraćaja semaforima. A na dionici Tuzla-Kalesija, radovi su u mjestu Miljanovci, pa se svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 17 sati saobraća usporeno-jednom trakom.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog polaganja završnog sloja asfalta, od danas se, u vremenu od 08.00 do 18.00 sati, obustavlja saobraćaj na dionici regionalnog puta R-456 Priboj-Sapna (kroz mjesto Rastošnica). Za vrijeme obustave u funkciji će biti alternativni pravac Sapna-Kalesija-Tuzla-Priboj.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Iz BIHAMK-a napominju da je posjedovanje zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini zakonski obavezno.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad