Bivša električna centrala u centru Sarajeva predmet prebacivanja odgovornosti

Vijesti 10. mar 202317:53 0 komentara
N1

Već danima se urušava nekadašnja električna centrala na Marijin Dvoru, koja je proglašena nacionalnim spomenikom. Nadležni prebacuju odgovornost, a vozači i pješaci u opasnosti. Sastanak o mogućem rješenju danas je održan, na inicijativu vlasnika objekta. No, zaključaka nije bilo. Sve je odloženo za sljedeći tjedan.

I danas na mjestu nekadašnje Električne Centrale na Hisetima, na Marijin Dvoru i ista slika. Dodatno urušen objekat, blokiran saobraćaj, gužve i opasnost koja vreba sa svih strana.
Na mjestu urušavanja zgrade na Marijin Dvoru žuta traka. Policija povremeno obilazi ovo mjesto. Pješaci ali i vozači ugroženi. Kažu puka je sreća da do sada niko nije povrijeđen.

Svi kažu radili su, ali rješenja nema. Radila je federalna inspekcija, utvrdila da je objekat u lošem stanju i rješenjem naređuje investitoru da ukloni građevinu ili njen dio ukoliko se utvrdi da predstavlja opasnost po građane. No, postoji ali….

Lokacije koja ovih dana predstavlja direktnu opasnost za sve. Stoga, nije vrijeme za prebacivanje odgovornosti i usporavanje procesa, nego za hitnu akciju i zaštitu ljudskih života.

Više u prilogu Ajle Šabanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!