Bivša sutkinja Lejla Fazlagić nije došla na ročište, obavijestila sutkinju da je bolesna

Vijesti 14. aug 202412:05 0 komentara
Lejla Fazlagić Pašić (CIN)

Bivša sutkinja Općinskog suda u Sarajevu Lejla Fazlagić trebala se pojaviti danas pred Kantonalnim sudom u Sarajevu kako bi se izjasnila o krivici u predmetu "Pravda". Međutim, to se nije desilo. Fazlagić nije došla na današnje ročište, pa je kantonalni tužilac Samir Selimović iznio razloge zbog kojih je predložio da joj se ukine rješenje o jamstvu, raspiše potjernica, te odredi pritvor zbog bjekstva.

Tužilac je to predložio nakon što je sutkinja Kantonalnog suda Adisa Zahiragić navela da je Sud prije dva dana dobio dva maila od Lejle Fazlagić u kojima ona navodi da ona i njena kćerka imaju gripu i virus korona, zbog čega je zamolila sud da odgodi današnje ročište.

Sutkinja Zahiragić je, međutim, navela da uz ove mailove nije došla nikakva medicinska dokumentacija.

Advokatica Lejle Fazlagić, Belma Balijagić Džuho, kazala je da je njenja klijentica javila da joj je kćerka bolesna. Bivša sutkinja je, inače, osam godina u bjekstvu i nedostupna je bh. pravosuđu.

Ona je nedavno zatražila da plati kauciju kako bi za njom bila ukinuta potjernica, ali pošto se nije pojavila na današnjem ročištu, Tužilaštvo Kantona Sarajevo je zatražilo nove mjere pritvora.

Sutkinja je advokatici dala 24 sata da dostavi dokaze o nemogućnosti dolaska na ročište, nakon čega će po hitnom postupku odlučivati o zahtjevu tužioca da se odredi pritvor.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!