Bjelašnica mladima: Napravite svoje prve ski i snowboarding korake besplatno

Vijesti 17. feb 202112:12 0 komentara
Udruženje Evkilibrijum

U subotu 20. februara 2021. godine s početkom u 10:00 sati, Udruženje Ekvilibrijum - Škola skijanja Balance, pod pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo će svim zainteresovanim omogućiti besplatnu ski i snowboard obuku na olimpijskoj planini Bjelašnici.

Projekat “Bjelašnica mladima” je nastao iz ideje da mladi trebaju inicirati, oblikovati i provoditi programe osmišljavanja slobodnog vremena, sa posebnim fokusom na promociju i organizaciju sportskih i rekreativnih aktivnosti, posebno u otvorenom prostoru, te tražiti od društvene zajednice način da ih u tome podrži i osigura uvjete za rad.

Ministarsto za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je prepoznalo ideju i svrhu projekta te omogućilo da se svim zainteresovanim, naročito mladima, osigura besplatna ski i snowboard obuka, kao idealna aktivnost usljed COVID-19 pandemije, kada je pristup sadržaju namijenjen mladim osobama iznimno limitiran.

Sve zainteresovane osobe, koje žele da se besplatno okušaju u ski i snowboard tehnikama, imaju priliku da to urade u subotu, 20. februara 2021, s početkom u 10:00 sati. Program će se odvijati na lokalitetu skijališta Babin Do, na Bjelašnici.

Za podizanje raspoloženja svih prisutnih bit će zaduženi poznati DJ dvojac iz Brown Sugar RnB ekipe, Merakoon i DJ Soul. Uz podršku prijatelja projekta, osigurane su i nagrade, te pokloni za učesnike i učesnice.

Napominju i da će organizacija događaja biti prilagođena epidemiološkoj situaciji i u skladu za odlukama Kriznog štaba.

“Unutar prostora održavanja manifestacije, u svakom trenutku će moći biti prisutno maksimalno 30 osoba, strogo poštujući epidemiološke mjere. Pozivamo sve ljubitelje skijanja i snowboard-a, zdravog života i dobre zabave u planinskom ambijentu, da posjete Bjelašnicu i savladaju svoje prve ski i snowboard korake”, saopćeno je.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!