BKC ispunjen do posljednjeg mjesta: Holivudska zvijezda Meg Ryan započela masterclass

Kultura 20. aug 202410:30 0 komentara
F.Z./N1

Kasno sinoć u Sarajevo je doputovala holivudska zvijezda Meg Ryan koja je danas u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Sarajevu započela svoj masterclass. Ona je došla u pratnji nagrađivanog bh. reditelja Danisom Tanovićem, dobitnikom Oscara® za film "Ničija zemlja“, koji i moderira ovaj događaj.

Uz Tanovića, u prisustvu Ryan je bio i direktor SFF-a Jovan Marjanović.

Kako javljaju naše kolege s terena, BKC je ispunjen do posljednjeg mjesta, vlada velika zainteresovanost, a kako je poznato, Ryan će nešto više govoriti o svom filmu “What Happens Later” koji će biti prikazan na ovogodišnjem 30. Sarajevo Film Festivalu. Također, masterclass će biti prilika za uvid u ključne aspekte njene glumačke karijere.

N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Romantična komedija koju je Ryan režirala, napisala scenarij i u kojoj glumi zajedno s Davidom Duchovnyjem, “What Happens Later“ Bleecker Street Medije, njeno je drugo redateljsko djelo, nakon nezavisnog filma “Ithaca“ iz 2015. godine.

Ryan je također stigla u Sarajevo kako bi, u znak priznanja za njen izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, primila priznanje Počasno Srce Sarajeva na ovom regionalno jednoj od najpoznatijih filmskih smotri.

(FOTO) Meg Ryan stigla u Sarajevo: Popularna glumica dobit će Počasno Srce Sarajeva

Meg Ryan je stekla široko priznanje za svoju komičnu privlačnost u svojoj prvoj ulozi nominiranoj za Zlatni globus, kao Sally Albright u filmu „Kad je Harry sreo Sally“, u režiji Roba Reinera i po scenariju Nore Ephron. Nastavila je glumiti u hit romantičnoj komediji Nore Ephron „Nesanica u Seattleu“, u kojoj je glumila s Tomom Hanksom, što joj je donijelo drugu nominaciju za Zlatni globus. Njena posljednja suradnja s Ephron i Hanksom bila je romantična komedija „Imaš poruku“, koja je Ryan ponovno donijela međunarodno priznanje i treću nominaciju za Zlatni globus.

Također je dobila priznanja za svoje jedinstvene dramske portrete, uključujući ulogu uz Denzela Washingtona kao prva žena vojnik nominovana za Medalju časti u filmu „Hrabrost ratnika“, u režiji Eda Zwicka, te njezinu dirljivu izvedbu žene s problemom alkoholizma u filmu Luisa Mandokija „Kad muškarac voli ženu“, u kojem glumi s Andyjem Garciom. Za svoju izvedbu s Kieferom Sutherlandom u filmu Sundance Instituta „Obećana zemlja“, osvojila je nominaciju za Independent Spirit Award.

Podsjetimo, Počasno Srce Sarajeva ustanovljeno je 2005. godine s ciljem odavanja priznanja pojedincima za izuzetan doprinos afirmaciji i razvoju filmske industrije te podršci i razvoju Sarajevo Film Festivala.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!