Bob Dylan se morao ispričati fanovima zbog upotrebe uređaja za autografiranje

Showbiz 28. nov 202216:48 > 16:58
Izvor: Reuters/Mario Anzuoni

Bob Dylan bio je primoran ispričati se zbog, kako je sam pojasnio "pogrešne procjene", nakon što se pokazalo da je koristio takozvani "autopen" ili uređaj za automatsku reprodukciju potpisa na određenom broju primjeraka svoje nove knjige, iako su prikazani kao "ručno potpisani".

Fanovi koji su platili 599 dolara za jedan od 900 primjeraka nove knjige muzičke legende pod nazivom “Philosophy of Modern Song” bili su ogorčeni nakon što su počeli dijeliti fotografije svojih primjeraka na forumima, pa je ubrzo postalo jasno da svaki primjerak ima gotovo identičan potpis, piše CNN.

Stoga se Dylan u subotu oglasio na društvenim mrežama. Ispričao se fanovima te im pojasnio da mu je korištenje autopena savjetovano s obzirom na to da još od 2019. pati od teške vrtoglavice, što ga je spriječilo u tomu da knjige ručno potpisuje.

“Godinama sam ručno potpisivao svaki umjetnički otisak i nikada dosad s tim nije bilo problema”, napisao je na svojoj Facebook stranici.

Pojasnio je da mu je za pomoć pri potpisivanju trebalo najmanje pet suradnika, a to je bilo nemoguće u vrijeme dok je bjesnio virus.

Kazao je i da su ga pritiskali ugovorni rokovi te su mu suradnici savjetovali “upotrebu autoolovke” i uvjeravali ga da se u svijetu književnosti i umjetnosti takve stvari stalno rade.

“To je bila pogrešna procjena i želim to odmah ispraviti. Surađujem s izdavačkom kućom Simon & Schuster i svojim partnerima da bismo to ispravili i izražavam najdublje žaljenje”, napisao je.

CNN je kontaktirao Dylanove predstavnike za dodatni komentar.

Dylanova isprika uslijedila je nekoliko dana nakon što je kuća Simon & Schuster objavila saopćenje u kojem potvrđuje da neki primjerci knjige nisu ručno potpisani te su onima koji su ih kupili obećali povrat novca.

“Želimo se ispričati onima koji su kupili ograničeno izdanje knjige ‘Philosophy of Modern Song'”, stoji u tweetu Simon & Schustera.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad