Bombardovanje i sirene u Hersonu tokom javljanja uživo u programu N1 (VIDEO)

Vijesti 21. feb 202406:36 0 komentara

Ruske trupe su 18. februara 14 puta pokušale upasti na ukrajinske položaje na zapadnoj obali rijeke Dnjepar u Hersonskoj oblasti, izvijestio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine. Napadi su uslijedili dan nakon najavljenog taktičkog povlačenja iz Avdiivka u Donjeckoj oblasti.

I dok ruske trupe nastavljaju napredovanje prema istočnom gradu Avdiivka nakon što su se ukrajinske snage povukle, ponovo su se oglasile sirene u Hersonu u kojem je sinoć isključena struja, kako javlja CNN-ov reporter Nick Paton Walsh za vrijeme javljanja u program N1.

Cure posljednje snimke iz pale Avdiivke, očajničke poruke otkrivaju: ‘Ostavili smo ih da umru‘ (VIDEO)

Javljanje je prekinuto nakon što su ruske trupe započele novo bombardovanje ovog grada.

Institut za proučavanje rata (ISW) nedavno je izvijestio da bi Rusija mogla ponoviti taktiku kojom je zauzela Avdijevku u drugim područjima, ako Zapad nastavi odlagati pomoć. Ovo je potvrdio i Paton Walsh.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u saopćenju Bijele kuće objavljenom 17. februara da je nedjelovanje Kongresa na odobravanju pomoći Ukrajini odgovorno za povlačenje ukrajinskih snaga iz Avdiivka. Avdiivka, grad sa predratnim stanovništvom od 35.000, nalazi se severno od okupiranog Donjecka. Nalazi se na prvoj liniji ruskog rata od 2014.

Specijal o dvije godine ruske invazije na Ukrajinu pogledajte u četvrtak u 20:00 sati s Ikom Ferrer Gotić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!